Filosofie café Rotterdam (zie agenda hierna)

Elke eerste dinsdag (avond) van de maand. Vrij toegang. Wij gebruiken dit seizoen het boek 'De geest uit de fles' van Ger Groot. 

Lees meer...

Deleuze, Spinoza en Nietzsche (zie agenda)

Elke eerste maandag (avond) van de maand. Vrij toegang. Over een nieuwe filosofie: het 'differentiedenken'. Johan coördineert de werkgroep.

Lees meer...

Existentialisme (zie agenda hierna)

Elke tweede dinsdagavond van de maand. Vrij toegang. Denk aan de filosofen Kierkegaard, Sartre en Camus. Ferrie Veen begeleidt de werkgroep.

Lees meer...

Filosofie en Kunst (zie agenda hierna)

Thema-avonden 'Denken over Kunst' in Soest. Zie onze agenda hierna. Vrij toegang. Ook bij belangstelling voor één avond of enkele avonden. 

Lees meer...

Cursus (gratis) 'Beginnen met filosofie'

Lees het boek en ontvang gratis onze materialen voor de cursus 'Beginnen met filosofie' die wij eerder gaven in Rotterdam, Den Haag en Delft. 

Lees meer...

Filosofenwijzer: welke filosoof voor jou?

Filosofie studeren of 'filosofie bedrijven'? Maar met welke filosoof of filosofie? Met de filosofenwijzer geef je aan (ja/nee) welke stellingen je aanspreken. Je ontvangt een diagram met denkers die jou wel/niet lijken te passen. Beide uitkomsten nodigen uit om met een filosoof eens filosofie te gaan bedrijven. 

Lees meer...

Cursus filosofie in Frankrijk

Af en toe organiseren we een filosofieweek in Frankrijk (2017, 2015). Locatie: middeleeuwse bastide Monpazier. Nabij Bergerac (vliegveld) in de Dordogne.  

Lees meer...