Leesgroep 'Verschil en herhaling' van Gilles Deleuze

Leesgroep. Op woensdagavond. Wekelijks. We zijn op pagina 82 van het boek (dit geldt voor 6 september 2020). Vrije toegang. Voorlopig online met Zoom (i.v.m.corona). Johan ter Heegde coördineert de activiteiten. 

Lees meer...

Gilles Deleuze (+ Spinoza en Nietzsche volgens Deleuze)

Werkgroep 'Gilles Deleuze'. Elke eerste maandagavond van de maand. Vrij toegang. Over een nieuwe filosofie: het 'differentiedenken'. Johan ter Heegde coördineert de activiteiten van de werkgroep.

Lees meer...

Politieke filosofie voor de jaren 2020+ (zie agenda)

Een werkgroep 'politieke filosofie 2020+' is gestart met online bijeenkomsten. Straks komt men ook weer fysiek, op locatie, bijeen. De groep is een half jaar bezig en op dit moment 'vol'. Johan coördineert de activiteiten van de werkgroep.

Lees meer...

Leesgroep Nietzsche (volgens Deleuze)

Leesgroep. Op maandagavond. Elke twee weken. De data zijn: 31/8 en 14/9 en 28/9 en 12/10 enzovoort. Vrije toegang. Gratis. Voorlopig online (i.v.m.corona). Op basis van het boek "Nietzsche" van Gilles Deleuze. Kees van de Velde vertaalt het boek en coördineert de activiteiten.

Lees meer...

Filosofie Café ONLINE (zie agenda hierna)

Elke eerste dinsdagavond van de maand. Het FiloCafé is een mooie online plek en gelegenheid om te beginnen met filosofie. Niet moeilijk maar ook niet 'plat'. Voor meer diepgang kun je je ook nog aanmelden bij een werk- of leesgroep. Wij gebruiken ZOOM.  

Lees meer...

Cursus (gratis) 'Beginnen met filosofie' - Luc Ferry

Lees het boekje van Luc Ferry, een hedendaagse Franse filosoof, en ontvang gratis onze materialen voor de cursus 'Beginnen met filosofie' die wij vele malen hebben gegeven in Rotterdam, Den Haag en Delft. 

Lees meer...

Werkgroep Spinoza (zie agenda)

Werkgroep. Elke eerste donderdagavond van de maand. Vrije toegang. Zowel online (i.v.m.corona) als op locatie. Over Baruch de Spinoza (1632-1677). Een eigenzinnige en onverschrokken Nederlandse filosoof. André Bruijn coördineert de werkgroep.

Lees meer...

Filosofie en Kunst (zie agenda hierna)

Thema-avonden 'Denken over Kunst' in Soest. Zie onze agenda hierna. Vrij toegang. Ook bij belangstelling voor één avond of enkele avonden. Renee van Laar is initiatiefnemer. Zij coördineert de activiteiten en verzorgt de inleidingen.

Lees meer...

Existentialisme (zie agenda hierna)

Elke tweede dinsdagavond van de maand. Vrij toegang. Denk aan de filosofen Kierkegaard, Sartre en Camus. Ferrie Veen begeleidt de werkgroep.

Lees meer...

Cursussen filosofie 'Spinoza' in Frankrijk (2020)

Een cursus 'Inleiding en verdieping Filosofie Spinoza' en een tweede cursus 'Ethica Spinoza'. In Frankrijk, in de middeleeuwse bastide Monpazier. Nabij Bergerac (vliegveld) in de Dordogne.  

Lees meer...