filosofisch café Rotterdam en Den Haag

Filosofisch café op de eerste dinsdagavond (Rotterdam) en op de eerste donderdagavond (Den Haag) van de maand. Een plek of gelegenheid om kennis te maken met filosofie. Vrije gesprekken over 'filosofie voor het leven'.

Lees meer...

cursus 'Beginnen met filosofie' - online

Een cursus die wij eerder als een serie workshops hebben gegeven. Nu zijn de materialen gratis beschikbaar voor online gebruik. Gebruik het boek 'Beginnnen met filosofie' van de Franse filosoof Luc Ferry erbij.

Lees meer...

groep filosofie 'Spinoza'

Al enige tijd komt een studie/leesgroep bijeen om meer vat te krijgen op het gedachtegoed van Spinoza. De groep begon eenvoudig met het boek 'Het Raadsel Spinoza' van de schrijver Yalom. Nu verder met Spinoza zelf: de 'Ethica' misschien? 

Lees meer...

zaterdag workshops filosofie

Geregeld zijn we actief op een schitterende locatie in Delfgauw. Schrijf je in per workshop. Ga naar onze agenda om te zien wat we op dit moment doen. De workshops op de zaterdagen starten om 10.00 uur en eindigen om 15.00 uur. 

Lees meer...

groep filosofie 'Nietzsche / Deleuze'

Bijzonder om bij een gang door de geschiedenis van de westerse filosofie een denken te ontmoeten dat de westerse filosofie min of meer failliet verklaart. We hebben het over Nietzsche en de filosoof Gilles Deleuze en het differentiedenken.

Lees meer...

week filosoferen in Frankrijk

Ja hoor, we hebben een filosofieweek in Frankrijk gepland: de week van 3 tot 9 september 2017, in de oude, middeleeuwse bastide Monpazier, nabij Bergerac (vliegveld) in de Dordogne.  

Lees meer...