Leesgroep "Verschil en herhaling" (Deleuze)

Het boek "Verschil en Herhaling" van Gilles Deleuze. Wekelijks: elke maandagochtend 10 uur. Vrije toegang. Online met Zoom. Rutger H. Cornets de Groot coördineert de activiteiten. 

Lees meer...

Werkgroep filosofie Gilles Deleuze

Elke eerste maandagavond van de maand. Vrij toegang. Over 'differentiedenken' als antwoord op een lange westerse denktraditie. Johan coördineert de activiteiten.

Lees meer...

Politieke filosofie 2020PLUS

Met welke filosofie - met welk 'verhaal' - voor de komende tien jaar kunnen we de wereld vorm geven? Johan coördineert de activiteiten.

Lees meer...

Leesgroep "Nietzsche" (auteur: Deleuze)

Leesgroep. Het boek "Nietzsche en de filosofie" (Auteur: Deleuze) Elke twee weken. Op maandagavond. Vrije toegang. Gratis. Kees van de Velde coördineert de activiteiten

Lees meer...

Filosofie Café ONLINE

Elke eerste dinsdagavond van de maand. Gratis. Het Filosofie Café is een mooie online plek om te beginnen met filosofie. Niet ingewikkeld, maar ook niet 'plat'. 

Lees meer...

Cursus 'Beginnen met filosofie'

Gratis online cursus. Lees het boekje 'Beginnen met filosofie' van Luc Ferry. Ontvang onze materialen 'Beginnen met filosofie'. 

Lees meer...

Werkgroep Spinoza (zie agenda)

Elke eerste donderdagavond van de maand. Gratis. Vrije toegang. Over Spinoza, een onverschrokken Nederlandse filosoof. André Bruijn coördineert de activiteiten.

Lees meer...

Filosofie en Kunst (zie agenda hierna)

Thema-avonden 'Denken over Kunst' in Soest. Zie onze agenda hierna. Vrij toegang. Renee van Laar coördineert en verzorgt de inleidingen.

Lees meer...

Existentialisme (zie agenda hierna)

Elke tweede dinsdagavond van de maand. Vrij toegang. Denk aan Sartre, Simone de Beauvoir, Kierkegaard en Camus. Hein Oostveen coördineert de activiteiten.

Lees meer...

Zomercursus 'Spinoza' (Frankrijk)

Een inleidende cursus Spinoza. En een tweede verdiepende cursus 'Ethica Spinoza'. In Frankrijk; de mooie bastide Monpazier. Nabij Bergerac (vliegveld) in de Dordogne.  

Lees meer...