werk-/leesgroep 'existentialisme'

Existentialisme, Kierkegaard, Sartre: wellicht niet van gehoord? Of zeggen deze namen juist wel iets misschien? Hoe dan ook: een lees-/werkgroep, die maandelijks, elke eerste donderdagavond van de maand bijeenkomt, is hiermee actief. 

Lees meer...

gratis online cursus 'Beginnen met filosofie'

Een online cursus die wij eerder op zaterdagen als cursus in Rotterdam, Den Haag en Delfgauw hebben gegeven. De materialen sluiten precies aan op het boekje 'Beginnnen met filosofie - met andere ogen kijken naar je leven' - van de hedendaagse Franse filosoof Luc Ferry.

Lees meer...

werk-/leesgroep 'Spinoza'

Al enige tijd komt een studie-/leesgroep bijeen om meer vat te krijgen op het denken van Spinoza. De groep begon ooit eenvoudig met de roman of biografie "Het Raadsel Spinoza" van de schrijver Yalom. Vervolgens ging zij verder met secundaire literatuur over Spinoza.  

Lees meer...

filosofisch café Rotterdam

Filosofisch café op de eerste dinsdagavond (Rotterdam) van de maand. Een plek of gelegenheid om kennis te maken met filosofie. Vrije gesprekken over 'filosofie voor het leven' en aandacht voor thema's in een filosofieboek dat actueel is.

Lees meer...

werk-/leesgroep 'Nietzsche / Deleuze'

Bijzonder om bij een gang door de geschiedenis van de westerse filosofie een denken te ontmoeten dat de westerse filosofie min of meer failliet verklaart. We hebben het over Nietzsche en de filosoof Gilles Deleuze en het differentiedenken.

Lees meer...

week filosoferen in Frankrijk

Ja hoor, we hebben een filosofieweek in Frankrijk gepland: de week van 3 tot 9 september 2017, in de oude, middeleeuwse bastide Monpazier, nabij Bergerac (vliegveld) in de Dordogne.  

Lees meer...

cursussen filosofie zaterdagen

Geregeld houden we een cursus en/of workshops op een schitterende locatie in Delfgauw. Zie onze agenda. De cursussen op zaterdagen volgen meestal een vergelijkbaar patroon en beginnen om 10.00 uur en eindigen om 15.00 uur. Nabespreking, met een hapje/drankje voor wie dat wil.

Lees meer...