Werkgroep 'Filosofie en Kunst'

Een serie van zes inleidingen. Op hierna gegeven data (eerste woensdagavonden van de maand). Welkom! Ook al kom je voor één avond. Renee van Laar begeleidt de activiteiten van de werkgroep.

Lees meer...

Filosofisch café Rotterdam

Elke eerste dinsdag van de maand. Vrij toegang. Met elkaar rond de tafel in gesprek. Ook gebruiken wij het boek 'De geest uit de fles' van Ger Groot. 

Lees meer...

Werkgroep 'Nietzsche en Deleuze'

Elke eerste maandagavond van de maand. Vrij toegang. Denk ook aan Spinoza, Bergson en Hume die op zoek waren naar een nieuwe filosofie en praktijk.

Lees meer...

Welke filosoof past jou? Gebruik de filosofenwijzer!

Wil jij weten welke filosofie of filosoof bij je past of welke juist 'schuurt' of irriteert en waarom? Gebruik de filosofenwijzer!  

Lees meer...

Hoe verder met jouw filosoof of filosofie?

Workshop op een zaterdag. Zie in onze agenda wanneer we de workshop weer houden in Delfgauw. Volg eerst de gratis cursus filosofie en/of gebruik de filosofenwijzer. 

 

Zie verder onze agenda.

 

Lees meer...

Een cursus filosofie in Frankrijk

Af en toe organiseren we een filosofieweek in Frankrijk (september 2017, september 2015). Locatie: de oude middeleeuwse bastide Monpazier, nabij Bergerac (vliegveld) in de Dordogne.  

Lees meer...

Werkgroep 'Existentialisme'

Elke derde donderdag van de maand. Vrij toegang. Denk aan de filosofen Kierkegaard, Sartre en Camus. Ferrie Veen begeleidt de activiteiten van de werkgroep.

Lees meer...

Gratis cursus filosofie online

Een gratis cursus filosofie 'beginnen met filosofie' die wij eerder op zaterdagen als cursus gaven in Rotterdam, Den Haag en Delft. 

Lees meer...