Werkgroep Spinoza (zie agenda)

Werkgroep. Elke eerste donderdagavond van de maand. Vrije toegang. Zowel online (i.v.m.corona) als op locatie. Over Baruch de Spinoza (1632-1677). Een eigenzinnige en onverschrokken Nederlandse filosoof. André Bruijn coördineert de werkgroep.

Lees meer...

Filosofie café Rotterdam (zie agenda hierna)

Elke eerste dinsdag (avond) van de maand. Vrij toegang. Wij gebruiken dit seizoen het boek 'De geest uit de fles' van Ger Groot. 

Lees meer...

Cursus (gratis) 'Beginnen met filosofie' - Luc Ferry

Lees het boekje van Luc Ferry, een hedendaagse Franse filosoof, en ontvang gratis onze materialen voor de cursus 'Beginnen met filosofie' die wij vele malen hebben gegeven in Rotterdam, Den Haag en Delft. 

Lees meer...

Cursussen filosofie 'Spinoza' in Frankrijk (2020)

Een cursus 'Inleiding en verdieping Filosofie Spinoza' en een tweede cursus 'Ethica Spinoza'. In Frankrijk, in de middeleeuwse bastide Monpazier. Nabij Bergerac (vliegveld) in de Dordogne.  

Lees meer...

Filosofie en Kunst (zie agenda hierna)

Thema-avonden 'Denken over Kunst' in Soest. Zie onze agenda hierna. Vrij toegang. Ook bij belangstelling voor één avond of enkele avonden. 

Lees meer...

Existentialisme (zie agenda hierna)

Elke tweede dinsdagavond van de maand. Vrij toegang. Denk aan de filosofen Kierkegaard, Sartre en Camus. Ferrie Veen begeleidt de werkgroep.

Lees meer...

Deleuze, Spinoza en Nietzsche (zie agenda)

Werkgroep. Elke eerste maandagavond van de maand. Vrij toegang. Over een nieuwe filosofie: het 'differentiedenken'. Johan coördineert de werkgroep.

Lees meer...

Politieke filosofie voor de jaren 2020+ (zie agenda)

Een werkgroep 'politieke filosofie 2020+' is gestart met online bijeenkomsten. Straks komt men ook weer fysiek, op locatie, bijeen. De groep is een half jaar bezig en op dit moment 'vol'. Johan coördineert de activiteiten van de werkgroep.

Lees meer...