FilosofenWijzer - welke filosoof past jou?

Velen hebben de FilosofenWijzer al gebruikt. Zij wilden gericht met filosofie aan de slag gaan. Met een filosoof of filosofie 'die bij hen past' of die 'juist schuurt' als het gaat om sommige waarden en gedachten over het leven, over de mens en zijn wereld. Ken je de volgende uitspraak van een filosoof? 

Lees meer...

workshop 'jouw filosoof/filosofie' op een zaterdag

Ga naar onze agenda om te zien wanneer we de workshop weer houden in Delfgauw. Deze workshop is onderdeel van het starterstraject. Doe eerst de filosofenwijzer en schrijf je daarna in voor deze workshop 'jouw filosoof/filosofie'.

 

Lees meer...

Filosofie werk-/leesgroep over Nietzsche en Deleuze

Elke eerste dinsdagavond van de maand.  Bijzonder om een denken en praktijk te ontmoeten dat de westerse filosofie min of meer failliet verklaart. We hebben het over Nietzsche, over Gilles Deleuze en met hem over Spinoza, Hume en Bergson.

Lees meer...

Filosofie werk-/leesgroep over het existentialisme

Elke eerste donderdagavond van de maand. Denk bijvoorbeeld aan de filosofen Kierkegaard, Sartre en Camus. Wellicht zijn dit al namen waar je van hebt gehoord. Ferrie Veen begeleidt de activiteiten van de werkgroep.

Lees meer...

Cursus 'Beginnen met filosofie' - gratis en online

Een cursus filosofie die wij eerder op zaterdagen als cursus gaven in Rotterdam, Den Haag en Delfgauw. De materialen sluiten precies aan op het boekje 'Beginnen met filosofie - Met andere ogen kijken naar je leven' - van de hedendaagse Franse filosoof Luc Ferry.

Lees meer...

Een cursus filosofie in Frankrijk

Nee, deze zomer niet. Zo af en toe organiseren we een filosofieweek in Frankrijk (september 2017, september 2015) in de oude, middeleeuwse bastide Monpazier, nabij Bergerac (vliegveld) in de Dordogne.  Zie hierna hoe we dat tot nu toe praktisch hebben georganiseerd. 

Lees meer...

Filosofisch café Rotterdam

Filosofisch café Rotterdam. Elke eerste dinsdag van de maand. Vrij toegang. Wij gebruiken in het seizoen 2018/2019 (vanaf september 2018 t/m juni 2019) het boek 'De geest uit de fles' van Ger Groot. 

Lees meer...