Filosofie voor de jaren 2020+ (zie agenda)

Werkgroep. Geregelde bijeenkomsten. Data bijeenkomsten in overleg met de leden van de werkgroep. Afwisselend in Rotterdam en Delfgauw. Op dit moment is de groep 'vol'. Johan coördineert de werkgroep.

Jij kunt vandaag de dag veel 'geschiedenis van de filosofie' studeren. Korte cursussen, uitgebreide leergangen of meerjarige college-trajecten op de universiteit geven je inzicht in het westers filosofisch denken. Je kunt een filosoof kiezen en je specialiseren in zijn/haar denken. Je kunt 'thematisch' aan de slag, bijvoorbeeld met onderwerpen als 'discipline', 'ethiek', 'logica' of 'rechtvaardigheid'. Zo zijn vele deelnemers in ons netwerk "FilosofieVoorHetLeven" op een of andere manier al vele jaren actief met 'filosofie'.

Maar dan? Wat daarna? Hoe verder, wanneer je de denkers in de oudheid of de filosofen en de mystici van de middeleeuwen hebt bestudeerd? Of hoe verder, wanneer je de moderne denkers, of de filosofen van de periode daarna, meestal met 'postmodern' aangeduid, denkt door te hebben?

Je hoeft natuurlijk niet 'verder'. Wat is dat eigenlijk 'verder'?

Veel deelnemers in ons netwerk verwachten van 'filosofie' toch een of andere visie, perspectief of verhaal te ontdekken voor het leven en samenleven. Waar is 'de filosofie' met een goed verhaal voor de 21ste eeuw? Het 'filosofisch verhaal' waar je wat mee kunt. Dat is de vraag waar deze werkgroep mee aan de slag is.  

 

De huidige deelnemers van deze werkgroep hebben tenminste drie jaar filosofie gestudeerd en zijn al langer dan vijf jaar op een of andere manier aantoonbaar actief met filosofie.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kosten deelname per avond: €5 per deelnemer, inclusief koffie, etc. Ter plaatse te voldoen.

Locatie: Rotterdam Hillegersberg (DJOJ) en Tisnienix Delfgauw (Noordeindseweg 72, Delfgauw)