FilosofenWijzer - welke filosoof past jou?

Velen hebben de FilosofenWijzer al gebruikt. Zij wilden gericht met filosofie aan de slag gaan. Met een filosoof of filosofie 'die bij hen past' of die 'juist schuurt' als het gaat om sommige waarden en gedachten over het leven, over de mens en zijn wereld. Ken je de volgende uitspraak van een filosoof? 

Een bekende uitspraak is dat je eigenlijk nog 'nooit aan filosofie hebt gedaan' wanneer je niet tenminste één keer de diepte of de 'afgrond' van het denken van een filosoof, van zijn of haar filosofie, daadwerkelijk hebt geproefd. Het gaat echt begrijpen en voelen van het wereldbeeld/mensbeeld dat hij/zij brengt. Met de 'FilosofenWijzer' maak je een begin van een plezierig en zinvol 'starterstrajet'. Zelfs al ga je na een eerste route, later toch nog switchen van filosoof, dan weet je waarom je dat doet. Je blijft niet meer hangen bij algemene uitspraken, verhalen of bij tegelwijsheden, omdat je nu beter weet waar je mee bezig bent. 

Dit is een andere aanpak dan eindeloos alles en vooral de geschiedenis van de filosofie doorwerken. Dat begint vooral te boeien als je eerst met een filosoof diepgaand kennis hebt gemaakt. Zie overigens ons gratis aanbod op de web site om redelijk snel een kort overzicht te krijgen van de westerse filosofie met het boekje van Luc Ferry en onze gratis cursusmaterialen van de workshops die wij ooit op de zaterdagen hebben gegeven.

Wil je meer gericht aan de slag? Wil je daadwerkelijk met filosofie iets gaan doen en ervaren? Meld je dan aan voor de FilosofenWijzer en de workshop.

Kijk in de agenda voor meer informatie en voor aanmelding voor de FilosofenWijzer en de bijbehorende workshop.

 

Je ontvangt, na registratie en na betaling van € 79,00 een uitgebreide vragenlijst met stellingen, gedachten en ideeën, waar je telkens per vraag één reactie op twee mogelijke antwoorden geeft: (1) het spreekt me aan of (2) het spreekt me niet aan. Wanneer je jouw reacties vervolgens naar ons stuurt, halen wij jouw antwoorden door de FilosofenWijzer en genereren we een grafiek die aangeeft met welke filosofie/filosofen jij affiniteit hebt en in welke mate. Deze grafiek sturen we per e-mail naar je toe. 

Met de inschrijving en betaling heb je tevens toegang tot de workshop 'jouw filosoof/filosofie' op een zaterdag. Zie de agenda. Wij organiseren deze dag enkele keren per jaar zodat jij samen ervaringen met andere deelnemers die met de FilosofenWijzer aan de slag zijn gegaan, kunt delen.

Tevens maak jij op onze aanwijzingen en aan de hand van een sjabloon/voorbeeld samen met andere deelnemers een 'leidraad' of 'manifest' voor de route die je met de jouw passende filosoof/filosofie kunt lopen.  

Mogelijk past het je en vind je het leuk om daarna deel te nemen aan een van onze werkgroep activiteiten. Maar er zijn nog vele andere mogelijkheden in Nederland om meer gericht met 'jouw filosofie/filosoof' aan de slag te gaan.