Filosofie en Kunst (zie agenda hierna)

Thema-avonden 'Denken over Kunst' in Soest. Zie onze agenda hierna. Vrij toegang. Renee van Laar coördineert en verzorgt de inleidingen.

Denken over Kunst 

Geregeld op woensdagavond organiseren we een thema-workshop in Soest en stellen telkens op een of andere manier de plaats van de kunst in de filosofie centraal. Hoe gaan kunstenaars te rade bij de filosofie en hoe gaan filosofen te rade bij de kunstenaars?

Renee van Laar verzorgt de inleiding. Haar achtergrond is kunstonderwijs. De toegang is vrij. Ook bij belangstelling voor één avond. Meld je op de website aan voor onze geregelde berichten over de data, activiteiten en onderwerpen.  

Bijvoorbeeld zoeken wij verbanden met de filosoof Nietzsche of met de kunststroming 'Die Brücke', met het denken van de filosoof Heidegger of met het denken van Van Gogh.

Ook onderzoeken we 'Denken over Kunst" in meer recente periodes. Wat is bijvoorbeeld de samanhang tussen de ilosofie van Deleuze en de werken van Francis Bacon? Hierbij is jouw inbreng als deelnemer welkom. Met elkaar willen we het denken delen, de dialoog zoeken en het ontmoeten van kunst en filosofie op een of andere manier beleven.

Data (op woensdagen):

- 2 oktober 2019 
- 13 november 2019
- 15 januari 2020
- 12 februari 2020
- 11 maart 2020 

Aanvang 19.30 en afronding om 22.00 uur.

Je bent welkom, ook al heb je nog niet eerder deelgenomen.  Stuur de eerste keer even een e-mail naar ">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Liefst tenminste een week vooraf 
.  

Locatie: Stayokay Soest, Bosstraat 16. Te bereiken met OV: vanaf station Soest-Zuid is het 10 minuten lopen.

Kosten: € 10,00 voor de huur van de zaal per deelnemer,  ter plaatse te voldoen. Vanaf januari 2020 rekent Stayokay

€ 12,50 per persoon. De prijs is inclusief koffie en thee.