Agenda

Workshop 'Verder met jouw filosoof/filosofie'
Zaterdag, 03 November 2018, 10:00 - 15:00
Hits : 480
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mooi en waardevol dat zoveel deelnemers de gratis online cursus "Beginnen met filosofie" (naar het gelijknamig boek van Luc Ferry) volgen of hebben gevolgd. Vervolgens zijn er deelnemers die in het verlengde van het laatste hoofdstuk van het boek van Luc Ferry met de Filosofenwijzer aan de slag zijn gegaan: welke filosofie/filosoof zou iets voor mij kunnen zijn? In plaats van bezig te zijn met een zee van boeken over filosofie willen zij enige koers kiezen (en weten wat en waarom ze die kiezen) die bij hen past of aansluit. Een groot denker zei ooit: "iemand die zo'n keuze nog niet heeft gedaan/geprobeerd - dat wil zeggen een keer werkelijk met een filosoof/filosofie aan de slag is gegaan - heeft nog niet echt aan filosofie gedaan". Het gaat immers bij filosofie niet om 'kennis' zoals in een wetenschap, maar het gaat veel meer om 'sens'. Enfin, we nodigen je uit om de volgende stap te maken.

De eerstkomende workshop 'Verder met jouw filosoof/filosofie' vindt plaats op zaterdag 3 november 2018.

Ja, ik meld mij aan voor de FilosofenWijzer
en de workshop
dit veld niet invullen s.v.p.

Zodra jij je hebt aangemeld, en wanneer je nog niet de filosofenwijzer gedaan hebt, starten we daar meteen mee. Dit gaat als volgt: 

1 - Wij sturen jou een uitgebreide lijst met filosofische ideeën of opvattingen. Je neemt die op je gemak door en je geeft aan wat je aanspreekt of juist niet aanspreekt. De vragen gaan niet over 'kennis' maar over 'sens' (richting, betekenis, gevoel).

2 - Jouw reacties mail je naar ons in een antwoordformulier. Wij verwerken die met de software van de ‘Filosofenwijzer’ en draaien vervolgens een overzicht/grafiek voor je uit en sturen je die toe. We hebben vervolgens per e-mail en/of telefonisch contact om elkaar even te spreken over de grafiek, het resultaat. 

3 - Vervolgens, nog voordat je deelneemt aan de workshop, kun je al verder. Wanneer je denkt een richting (filosoof/filosofie) gevonden te hebben die je op een of andere manier past en jouw belangstelling heeft, helpen wij je verder met dit traject in lijn met het boekje van Luc Ferry waar je al kennis mee hebt gemaakt. Op jouw verzoek sturen we een leidraad/sjabloon dat je kunt gebruiken voor verdere verkenning van jouw filosoof/filosofie. Je krijgt ook een voorbeeld van ons. 

4 - Vervolgens kun je jouw ervaringen delen in een workshop met andere deelnemers die 'Luc Ferry' hebben gelezen en met de filosofenwijzer aan de slag zijn gegaan. Het programma van de workshop ontvang je gaande het traject of vind je elders op de web site. 

Mogelijk vind je het leuk om bij een nagenoeg gratis maandelijkse werk-/leesgroep aan te sluiten die past bij 'jouw filosoof/filosofie'. Het is geheel aan jou of en hoe je na dit traject (gratis cursus, filosofenwijzer, manifest, workshop) verder gaat met filosofie. 

Informatie over de workshop:

Locatie: Wij gebruiken al jaren de zalen op een mooie plek in Delfgauw, nabij Delft. Zie de mooie locatie Buitengoed de Uylenburg in Delfgauw.

Doelgroep: iedereen die het boek 'Beginnnen met filosofie' van Luc Ferry (her-)leest, onze gratis online cursus gebruikt, en/of al eens eerder begonnen is met filosofie.
Datum: zaterdag, zoals genoemd; van 10.00 uur tot 15.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur.
Kosten: € 79 per deelnemer, inclusief lunch bij het naastgelegen Café du Midi.  

Heb je vragen, stuur ons een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Locatie Buitengoed De Uylenburg - Noordeindseweg 70, Delfgauw (bij Delft)
Wij maken gebruik van het Atelier, het Praathuis of het Rondhuis op Buitengoed De Uylenburg. Het buitengoed ligt tussen de weilanden, naast het natuurgebied 'Bieslandse Bos' op twee kilometer van het het historische centrum van Delft. Desgewenst kunt u er de nacht doorbrengen.